Održana godišnja skupština Ogranka Jelsa

Informacije i najave

U subotu 29. 11.2014. održana je Godišnja skupština Ogranka Jelsa. Skupštinom je predsjedavao Marinko Bojanić, predsjednik Ogranka Jelsa, koji je u kraćem izlaganju govorio o radu Ogranka tijekom protekle godine.


Predsjednik Udruge  Nikola Šimunović upoznao je skup sa radom sva 4 ogranka u ovoj godini, kao i o planovima za naredno razdoblje do jeseni 2016. godine kada će Udruga veterana obilježiti 25 godina od formiranja Odreda. Na kraju svog izlaganja  istaknuo  je određeno nezadovoljstvo u tretiranju veteranske udruge od jednog dijela jedinica lokalne samouprave na Hvaru u pogledu odnosa prema braniteljima tako i u financiranju Udruge. On je rekao:  „Težište rada treba biti u ograncima, tj. u općinama i gradovima. To je mjesto gdje veterani živu i rade. Tu su njihovi problemi, ali i problemi ostalih žitelja općina i gradova. Mi koji smo branili i obranili Lijepu našu posebno smo osjetljivi na sve probleme kojih dana nemalo imamo u Hrvatskoj. Mi želimo pomoći u rješavanju nagomilanih problema i želimo jasno poručiti da nikad nećemo pristati da nas se u tome zaobilazi“ završio je predsjednik Udruge.

Tajnik Udruge Panajoti Toti Gilve pročitao je financijsko izvješće za prvih 9 mjeseci ove godine po kojem su ukupni prihodi Udruge iznosili 19.460,00 kuna a rashodi 15.264,00 kune. Očekuje se do kraja godine, nakon uplata članarina ogranaka Sućuraj, Stari Grad i Jelsa ukupni prihodi oko 25.000,00 kuna, a rashodi do razine od 80 % prihoda. Također je predočen nacrt financijskog plana za 2015. i 2016. godini po kojem bi prihodi iznosili 37.500,00 kuna 2015. a 47.000,00 kuna 2016. godine.

Ovo povećanje se odnosi za povećane rashode za postavljanje spomen ploča, te  na obilježavanje 25. godišnjice Odreda.

Skupštinu je pozdravio i predsjednik Ogranka Hvar Tonči Ščepanović.

Jelšanske veterane je pozdravio i načelnik Općine Jelsa   gosp. Nikša Peronja.   U svom izlaganju je rekao da će Općina Jelsa u narednom  razdoblju nastojati pratiti potrebe veteranske udruge u onom dijelu koji se odnosi na Općinu Jelsa.

Poslije skupštine nastavljeno je druženje u dobrom raspoloženju uz izvrstan gulaš od „hvarske divlje svinje”.

Smiley face

Ostavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*