PREDSTAVNICI MORNARIČKIH BATALJUNA KOD PREDSJEDNIKA REPUBLIKE

Predsjednik 5

Prigodom obilježavanja Dana HRM predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, prof. dr. Ivo Josipović, primio je u petak 20. 09. 2013 u Predsjedničkim dvorima zapovjednike mornaričkih bataljuna iz Domovinskog rata i zadržao se s njima u ugodnom razgovoru.


Pored Predsjednika Republike prijemu su prisustvovali, pored ostalih i savjetnik predsjednika za obranu Zlatko Gareljić, pročelnik vojnog kabineta brigadni generali Ivica Kinder, zamjenik načelnika glavnog stožera viceadmiral Ante Urlić i novi zapovjednik HRM komodor Robert Hranj.

U svom pozdravnom govoru predsjednik je istaknuo važnost postrojbi mornaričkog pješaštva u obrani Domovine sa naglaskom da se njihov doprinos u Domovinskom ratu ne smije nikada zaboraviti.

Od predstavnika Mješovitih odreda mornaričke pješadije, samostalnih satnija i otočnih postrojbi HRM bili su prisutni predstavnici iz Dubrovnika, Hvara, Brača, Šolte, Ugljana, Raba i Pule, a također su bile prisutne i udovice poginulih branitelja iz Odreda Ugljan – Dugi otok.

U ime svih mornaričkih postrojbi predsjedniku se je obratio Joško Pulja, ratni zapovjednik Odreda Ugljan.

Naš Odred predstavljao je prvi ratni zapovjednik Nikola Šimunović koji je predsjedniku uručio foto-monografiju „Mješoviti odred mornaričkog pješaštva Zvir, otok Hvar, u domovinskom ratu 1991. – 1996. godine“, koju je predsjednik Josipović pregledao s posebnom pažnjom.

Smiley face

Ostavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*