U hvarskoj Loggi održano predstavljanje knjige

Prezentacija knjige_autori

U srijedu 24.10.2012. u hvarskoj Loggi u organizaciji Gradske knjižnice predstavljena je fotomonografija MJEŠOVITI ODRED MORNARIČKOG PJEŠAŠTVA »ZVIR« – OTOK HVAR U DOMOVINSKOM RATU 1991. – 1996. čiji je autor Panajoti Toti Gilve


O suradnji na nastanku fotomonografije govorio je dr. Ante Nazor ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, koji je i nakladnik knjige.

Dr. Nazor je  je također predstavio i svoju najnoviju knjigu  “Velikosrpska agresija na Hrvatsku 1990-ih“, u kojoj donosi pregled i pojašnjenje uzroka, tijeka i posljedica velikosrpske agresije na Hrvatsku i Domovinskog rata kao odgovora na tu agresiju. Autor je istaknuo kako knjiga doprinosi boljem razumijevanju najnovije hrvatske povijesti u okolnostima kontroverznih tumačenja ratnih zbivanja u Hrvatskoj 1990-ih.

Zatim je o fotomonografiji “Mješoviti odred mornaričkog pješaštva »ZVIR« – otok Hvar u Domovinskom ratu 1991. – 1996.” govorio sam autor Toti Gilve naglasivši najvažnije detalje u postupku prikupljanja materijala za knjigu. Ukratko je govorio i o samom sadržaju knjige, te se zahvalio svima koji su mu pomogli u radu na njoj istaknuvši na kraju da je kroz Odred prošlo gotovo 800 hvarana. Također je rečeno kako je ova fotomonografija prva koja govori o nastanku i ratnom putu jedne male postrojbe koja nakon rata nije prerasla u profesionalnu.

Publika

Smiley face

Ostavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*