ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA NA KOJOJ JE IZABRAN NOVI PREDSJEDNIK UDRUGE

Informacije i najave

U Starom Gradu je 22. 12. 2015. godine održana Godišnja skupština Udruge koja je bila i djelomično izborna. Naime, tijela Udruge: predsjednik, dopredsjednik i tajnik, izabrana su na osnivačkoj skupštini prije četiri godine i nisu se mijenjala nakon osnivanja ogranaka, pa im je istekao mandat, dok je tijelima izabranim prije dvije godine mandat još u tijeku. Tako su na Skupštini izabrani: za predsjednika Panajoti Gilve, za dopredsjednika Andrija Tadić, a za tajnika Zoran Domančić.


Skupštinu je otvorio i podnio izvješće o radu Udruge predsjednik Nikola Šimunović. Budući da je predsjednik obnašao dužnost cijelo mandatno razdoblje od 4 godine u svom izvješću osvrnuo se na cijelo razdoblje, odnosno o radu i funkcioniranju Udruge od njezinog ustrojavanja do danas.

Financijsko izvješće za razdoblje od 01.siječnja do 22. prosinca 2015. podnio je tajnik Udruge Panajoti Gilve, a predsjednik Nadzornog odbora Mirko Crnčević iznio je da je uvidom u dokumente Udruge utvrđeno da je cjelokupno poslovanje Udruge bilo u okviru zakonski i statutarnih odredbi.

Zatim je u sklopu točke o razrješenju dosadašnjeg predsjednika, dopredsjednika i tajnika, predsjednik Nikola Šimunović izvijestio da je njemu, dopredsjedniku Marinku Bojaniću i tajniku Panajotiju Gilve istekao četverogodišnji mandat. Naime Imenovani su izabrani na te funkcije na osnivačkoj Skupštini 2011. Članovi skupštine izabrani su 2013., kao sadašnji Upravni odbor te im mandat ističe 2017. godine. Predložio je razrješenje predsjednika, dopredsjednika i tajnika kako bi skupština, sukladno Statutu, izabrala nove osobe na te funkcije.  Predložena  razrješenja jednoglasno su prihvaćena od strane nazočnih članova Skupštine.

Iako je Upravni odbor predlagao da se ponovno za predsjednika kandidira Nikola Šimunović, on se zahvalio te predložio da se za predsjednika kandidira nekog mlađeg, a za što je najadekvatnija osoba drugi ratni zapovjednik postrojbe Panajoti Gilve, što je Upravni odbor prihvatio. Upravni odbor je također predložio za dopredsjednika Andriju Tadića, a za tajnika Zorana Domančića. Kako nije bilo drugih prijedloga, Skupština je jednoglasno prihvatila predložene za tijela Udruge.

Plan rada i financijski plan za slijedeću 2016. godinu  iznio je novoizabrani predsjednik Panajoti Gilve. Plan za slijedeću 2016. godinu predviđa redovite djelatnosti: obilježavanje značajnih datuma iz Domovinskog rata i postrojbe MOmp-a, obilježavanje datuma pogibelji pripadnika postrojbe Predraga Bogdanića, kao i hrvatskih vitezova čije je  vječno počivalište  na otoku Hvaru, kao i postavljanje spomen obilježja u Starom Gradu, Hvaru, Jelsi (aerodrom) i Sućurju. Težišni događaj u 2016. bio bi obilježavanje 25-te godišnjice ustrojavanja MOmp-a (postrojbi HV na o. Hvaru) početkom listopada u gradu Hvaru. U financijskom planu za 2016. naglašeno je da je isti prilagođen planu rada i predviđa izvanredne troškove u svezi proslave 25-te godišnjice ustrojavanja MOmp-a, dok se prihodi oslanjaju na dotacije iz proračuna otočkih gradova i općina kao, iz članarine članova udruge i eventualnih donacija.

Na kraju su se stari i novi predsjednik  zahvalili nazočnim članovima Skupštine,  čestitali im nastupajuće Božićne blagdane, kao i uspješnu Novu 2016. godinu., te ih pozvali da se zadrže u zajedničkom druženju uz već tradicionalni prigodni domjenak.

Smiley face

Ostavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Potrebna polja su označena *

*